« 2014年2月 | トップページ | 2014年4月 »

2014年3月

2014年3月31日 (月)

しめ鯖とブラックオリーブのうどん

EMobile解約しました。iPad用に契約してたけど、会社からポケットWi-Fi支給されちゃったから。。解約出来る店舗をチェックして行ったら、私の契約はビッグカメラが間に入ってるから購入店の中のEMobile Shopでないといけないと言われました。ビッグカメラ内は混んでて、サポートセンターに電話の方がいいですよ、と言われたけど月末だから待ちました。何事もさっさとやらなくてはですね f^_^;) さて、気を取り直してお食事。カメラ忘れたのでスマホ+アプリ。でも、これには戻れないですね(^_^;

◇ しめ鯖とブラックオリーブのうどん
◇ 味噌バーニャカウダ
@ 創作うどん あんぷく

I canceled EMobile because my company provided a pocket Wi-Fi for me. The shop was so crowded but I wanted to do as today is the end of the month. I should do everything asap..

By the way, today's dinner
◇ Udon with mackerel and black olives
◇ Miso Banyakauda



| | コメント (0) | トラックバック (0)

PC Replace延期!

3月中に会社のPCがReplaceされる予定が、XPサポート終了翌日の4/9に延期されてしまった・・。私のPC、HDDがブーンという音を立てたり、正常にシャットダウンされなかったりで、いよいよ寿命かも(・・;) 以前は3年おきくらいにReplaceされてたんだけど、今回のサポート終了と他にも色々あって延び延びになってたから古い機種! 比較的新しい人は既にOSのアップグレード完了してて、Win8.1で泣きそうと言ってる・・。私もそうなりそうで不安。しかし、その前に後約1週間、PCがもってくれるといいけど・・^_^; 一応、ローカルデータのバックアップは取ってます。

The replacement of my PC of company was rescheduled to Apr.9, the day following the end of XP support.. HDD makes a buzzing sound and my PC sometimes dosen't shut down properly. Maybe it has a short life-span. It usually had been replaced in about 3 years every other, but my PC was postponed by XP support end and some other reasons so old model ! My colleagus who already completed upgrading in a new model relatively are crying in Win8.1. I also likely to become so. However, before that, I hope my PC still works about a week... I have backup of my local data.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月30日 (日)

ほうれん草のオムレツ & トマトクリームソース

○ ほうれん草のオムレツ & トマトクリームソース
○ まるごとトマトのサラダ

@ ふわとろオムライス

○ Spinach omelet with tomato cream sauce of
○ Salad of whole tomato

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月29日 (土)

パンケーキ & アボカドサラダ

今日は歩き回って疲れたので糖分補給という事でパンケーキディナー。アボカドサラダも大好き♡ ここは2度目で、実はパンケーキの種類が50種類もある自由が丘の花キャベツに行きたかったんだけど、早仕舞いしてたので、また次の機会に。@カフェ ラミル in 自由が丘

Pancake dinner to supply sugar content since I was so tired walking around today. I also love avocado salad. Here is the second time, in fact I wanted to go to the flower of cabbage in Jiyugaoka, which has 50 different types of pancakes, but the next opportunity.. because it had been closed up early.



| | コメント (0) | トラックバック (0)

吉野梅郷

今週末は桜が見頃なのですが、吉野梅郷に来ています。以前、写真教室の撮影会があった場所で、その時は行けずに後で写真を見てずっと気になってました。ところが、梅がウィルスに感染して伐採するとの事で、一旦見納めと言うので来てしまいました。復活すると言っても10年後はどうなっているかわからないし、自然に代わりはないですものね・・後悔しないように。

Cherry blossomes are the good time to see this weekend, but I come here, Yoshino Baigo. Because the plum trees were infected with a virus and the city decided to cut down. It'll be restored but I don't know if it's going on 10 years later and will not regret it.. There is no alternative for nature.

吉野梅郷

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月28日 (金)

EC飲み会

英語サークルの飲み会なう。
Drinking session of English Club.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

柚子だしたこ焼き

英語サークル前の腹ごしらえ。先月、投稿したねぎポンたこ焼きの姉妹版? 出汁で食べるのは、明石焼きを連想してしまいます。

Takoyaki with citron soup
Snack before going to English club. It's a sister version of takoyaki with the green onions last month ? To eat in the soup stock is associated with Akashiyaki.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月27日 (木)

蓋付きプレート 〜 餃子 〜

蓋付きプレートですが、餃子でもやってみましたが、なかなかいいですね。500W/2min.で程よい感じです^ ^ あっという間に出来るので時間の節約になります。あ、でも香ばしさを求める場合はフライパンで焼いて蒸さないとですね!

As for the plate with a lid, I tried to do in Chinese dumplings, and it's pretty good. It's in 500W/2min. I can save time because of in no time ^ ^ Oh.. if you want a nice smell, you have to bake in a frying pan and steam !

| | コメント (0) | トラックバック (0)

蓋付きプレート 〜 鮭編 〜

先月、テーブルウェア展で買った蓋付きプレート。目玉焼きが電子レンジで50秒で出来る! と宣伝してました。それはまだ試してませんが、お魚でやってみました。600W/2min.だと直ぐに蓋がガタガタという音を立てたので500Wに変えました。それでも強いようで、時間は半分でも良いかもしれません。何回かやってるうちに、加減がわかってくるんでしょうね。

The plate with a lid I bought in tableware exhibition last month. Fried egg can be 50 seconds in the microwave ! I've not tried it yet, but it was doing in fish. I changed to 500W because it made a sound lid rattling with 600W/2min.. Still seems strong, time might be better even half. While I'm doing a few times, I'll be able to adjust.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月26日 (水)

手書きアプリ Note Anytime

今日は、手書きアプリ Note Anytimeのセミナーに参加して来ました。思ったより多機能で、色んな事が出来るんですね! テキストスタイルで入力も出来るし、写真やWebも貼り付けられます。動物の写真に手書き文字が入ると柔らかい感じになっていいかも。今日はガイドを見ながらどういう事が出来るのかを学びましたが、こういうのは色々試して体で覚えないとですね。

Today, I joined in the seminar of handwriting app Note Anytime. Multifunctional than I thought, and we can do many ! We can also enter text style and paste photo & web. It's good to become a soft feel handwritten character in the picture of the animal. Today, we learned what we can do while looking the guide, but we'll have to remember in the body in various ways to try this.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月25日 (火)

昆布の佃煮

先週のビタミンカフェでのイベントで、西小山で定食屋さんを営む方から頂いた昆布の佃煮。海藻類は積極的に摂りたいのですが、できてないので嬉しいですね(^-^)

In the event of a vitamin cafe last week, boiled kelp in soy sauce that I received from those who runs a meal shop in Nishikoyama. I want to take seaweed positively, but I can't.. so I'm glad.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月24日 (月)

嬉しき再会

今日、会社のカフェテリアで10月にシンガポールの研修で一緒だったアメリカ人(インド系)に再会しました。この研修は、講師の説明の後、グループディスカッションをして代表者(誰もがなり得る)が発表するというもので、日本人にはかなりきつい。大学院を海外留学した人ならともかく。数分で数ページ読む事もあったのですが、斜め読みできません(>_<) 因みに内容は英語研修目的ではありません。海外関連会社で数ヶ月研修したり、生徒が日本人だけの英語研修は受けた事はあるけど、外国人とグループワークは始めてでした。人事が言うには、かなり英語ができる人でもついていけないというフィードバックだったので、日本で通訳を付けて日本人だけで行うコースも用意したが、結局、4回で無くなるとのこと。理由は、目的の1つであるクロスカルチュラル コミュニケーションが全うできないから。プロとコンで難しい。言ってることの大体は解るので、インプットはいいとしてもやはり日本人はアウトプットが苦手。で、結局、キツくても海外で色んな国の人と交わりなさいと元に戻るそうです。個人的には泣きそうになるくらいキツかったけど、FBで繋がった友達もいるし、今日みたいに再会の喜びを味わえたりするので、それでいいのかな〜と思います。研修直後は一念発起して英語の勉強しよう!と思ってたけど、三日坊主になってしまって^^; 唯一、続けているのがFB投稿で英語を併記していること。外国人のお友達にも見てもらいたいのが一番ですが、次は勉強のため。仕事で使うビジネス英語って範囲が狭いんですね。日常の事は無限で、いざ英語にしようと思ったら単語が出てきません!今週、英語サークルに行きます。去年、殆ど行けてなかったし。

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月23日 (日)

ミネストローネ

これもポテサラの残りにセロリなどを加えてミネストローネ。

Minestrone. The leftovers of potato salad of yesterday is also used and celery etc.. are added.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

Vegetable Omelet

昨日、ポテサラを作った時の残り物でベジタブル・オムレット!

A vegetable omelet with leftovers when I made potato salad, Yesterday.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月22日 (土)

池活100回記念パーティー

池活100回記念パーティーは、大盛況に終わりました。ユキさんのおでん、仙台の芋煮、福島の野菜揚げ他皆さんの持ち寄りで、食べ物も飲み物も一杯でした。木下さん、いつもありがとうございます。これからも宜しくお願い致します!

100 times Ikekatsu anniversary party was a great success. Oden of Yuki-san, Imoni of Sendai, fried vegetables of Fukushima, the potluck of other people, foods and drinks were full. Thank you very much, Kinoshita-san. Also in the future.



| | コメント (0) | トラックバック (0)

池活記念用ポテトサラダ

できた! 池活100回記念パーティーに持ってくポテトサラダ(^-^)

Done ! Potato salad to bring to 100 times anniversary party for Ikekatsu.


| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月21日 (金)

小倉フルーツホットケーキ

蒲田のシビタスに行って来ました。秋葉にあった万惣フルーツパーラーの流れを汲み、創業以来のレシピと銅板で焼く作り方は変わらないのだそうです。オーソドックスで、ちょっとしょっぱい感じもするかな。老舗だけあって、店内はレトロな感じ。並んでますが、カウンター席は比較的回転が早いです。

Ogura hot fruit cake
I went to Civitas in Kamata. It's of the school Manso fruit parlor that had been in Akiba The recipe and how to bake in the copper plate have not changed since the initiation. The taste if cake is orthodox, I feel like it's little salty ?

| | コメント (0) | トラックバック (0)

お豆腐のレアチーズケーキ♪

生地は全粒粉・豆乳など、チーズクリームは絹ごし豆腐とアーモンドがメインです。米あめ・白みそ・葛粉なども入っています。体にやさしくお腹にも重たくならないですね!

Rare cheese cake of tofu
Batter is made of whole grains, soy milk, cream cheese is mainly made of silken tofu and almond. And rice candy, white miso, powdered arrowroot are also contained. It is not heavy on the stomach also friendly to the body !



| | コメント (0) | トラックバック (0)

鶏ハム丼

オーガニックカフェで鶏ハム丼をいただいています。ジュレのようなタレが美味! 後でレシピ聞かなきゃ。ここでこの後、「お豆腐のレアチーズケーキ」の作り方を習います。@cafe & organic Colocco

I have a bowl chicken ham in organic cafe. Sauce, such as jelly is delicious! I'm gonna ask ithe recipe later. After this, I will learn how to make a "rare cheese cake of tofu" here.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月20日 (木)

美味プロジェクト 紫外線対策!

紫外線は3月から段々強くなるので要注意ですね。ヘルシーなお料理と共に、体にいい食材・成分なども教えていただきました。
We have to take care of ultraviolet rays which gradually becomes strong from March. With the healthy cuisine, I learned as well as food, ingredient good for the body.






| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月19日 (水)

柴又の名物 草団子とよもぎパン

昨日ゲットした柴又の名物 草団子とよもぎパン。草団子は寅さんのお店として使われていた高木屋で、テレビで取り上げられた事のあるよもぎパンは駅前のたま屋で。
Mugwort dumplings and bread of Shibamata, old town I got yesterday.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月18日 (火)

歴女子会 vol.36

先週、日本伝統文化を継承して行きましょうという趣旨のイベントに参加した時に知り合った女性が企画する女子会に参加しています。私は日本史が好きという程度なのですが、皆さんよても詳しく、勉強させられますね。お手製陣羽織持参の方もいらっしゃいました!
I join in women meeting planned by a lady I met when I joined an event last week to inherit the Japanese traditional culture. Everybody know Japanese history very much and I got lots of things. There was a person who brought a handmade tabard.



| | コメント (0) | トラックバック (0)

雪ノ下 パンケーキ

今日の午後は自由の身でしたので、銀座のパンケーキ・ショップ 雪ノ下に行って来ました! 4時半位に入って1時間待ちでしたね。
◯ 練乳ミルクの白
Milk pancake with strawberry
静岡産紅ほっぺと練乳生地のコンビが最高♡
◯ 森半のグリーンティー
Green tea with milk
牧場牛乳割です!

| | コメント (0) | トラックバック (0)

柴又散策

今日は健診で午後は自由の身。会社の病院の位置から出易い下町散策へ。寅さんの舞台、柴又です! 昨年は谷根千巡りでした。第2火曜日寅さん記念館が休館なのが残念(^_^*) 今日は暖かいのはいいのですが、春一番で風が強いのが困りますね ^_^;

柴又散策



| | コメント (0) | トラックバック (0)

道端の菜の花

道端の菜の花が綺麗ですね(^-^)
Field mustard is pretty in the roadside.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月16日 (日)

香食楽レトルトカレー発売!

香食楽からレトルトカレーが発売されました! 早速、購入しましたよ〜(^o^)/ お店のとはちょっと違うそうです。食べるのが楽しみ♡
2 retort curries were released from Kakura, Chinese herb cuury shop. I bought them. Fun to eat !

| | コメント (0) | トラックバック (0)

薬膳カレー 4種

オリジナル薬膳茶講座は、中目黒の薬膳カレー屋さんで行われました。薬膳カレーとのコラボということで、4種のカレーを頂きます。体にいい食材ばかりの前菜もたっぷり!
Original Chinese herb tea course was held in Yakuzen curry shop in Nakameguro. With that said collaboration with Yakuzen curry, we have 4 kinds of curries. Appetizer of food good for the body is plentiful !



| | コメント (0) | トラックバック (0)

オリジナル薬膳茶講座

オリジナル薬膳茶講座に参加しています。数々のハーブの中から、1回目は気になるハーブを選び、My Brend Teaを作ります。私は冷え性なのですが、自ずとそれに合うものを選んでいるんだそうです。2回目は効能を学んだ後に作りました。体を温める紫蘇茶をベースにクコの実・さんざし・桂皮・陳皮などを入れています。
I join in the Chinese herb tea medicine course. Firstly, from among a number of herbs, we selected the herbs to be worried about myself and made my brend tea. Secondly we made after studying the efficacy. I have put a real-May flower, cinnamon, wolfberry based on shiso tea to warm the body.





| | コメント (0) | トラックバック (0)

手毬の木目込みストラップ

昨日のWorkshopで作った手毬の木目込みストラップ。2つの生地を選び、1枚は無地にしましたが、他の方のを見てると両方柄の方が華やかですねえ。
Kimekomi strap of Temari ball which I made with the workshop yesterday.

昨日のWorkshopで作った手毬の木目込みストラップ。2つの生地を選び、1枚は無地にしましたが、他の方のを見てると両方柄の方が華やかですねえ。
Kimekomi strap of Temari ball which I made with the workshop yesterday.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月14日 (金)

カルチャーバトン

日本の伝統文化、大事にしたいですね。今日はお雛祭りの由来と木目込みを習いました。
I want to take care Traditional Japanese culture, I have learned Kimekomi and the origin of girl's festival today.



| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月11日 (火)

Aroma moist bouquet 〜 Rose 〜

今冬最後のアロマモイストブーケ。薔薇です。まだまだ寒いですが、確実に春は近づいてますね!

The last Moist aroma bouquet this winter. It' a rose. It is still cold, but spring has come surely !

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月 9日 (日)

帆立のクリームソースパスタ

本日のパスタです。
Cream sauce pasta with scallops

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月 8日 (土)

木もれび

本日の木もれびのメニュー。一番心が和むお食事処。このお店から和みレシピの本が出ています。

http://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/486187033X/ref=redir_mdp_mobile

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月 6日 (木)

いろいろミカン

再び、実家からミカンが送られてきました。愛媛の親戚が作っています。デコボンの他に、大きいのは甘平で、小さいのはハルミだそうです。

Again, mandarin oranges have been sent from home. Relatives of Ehime made them. Other than Dekobon, the large one is Kanpei, the small one is Harumi.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月 3日 (月)

ちらし寿司と蛤のお吸い物

ひな祭りなので、ちらし寿司と蛤のお吸い物を作ってみました(^-^)

Because it is the Doll Festival, I cooked scattered sushi and a soup of clam.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

エッグアートのお雛様

今日はひな祭りの日ですね 。数年前に作ったエッグアートのお雛様です ♪

Today is the day of the Doll Festival. This hina doll of Art Egg that made a few years ago.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

2014年3月 2日 (日)

菜の花の煮物

菜の花を沢山買ってしまったので、煮物にしました。

I bought a lot of field mustards, so I made the cooked food.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

かわいいお人形

これはお雛様ではないのですが、可愛いので気に入っています。母が従姉妹から貰ったもので、愛媛県のしまなみ海道にある大島の作家さんの手によるものです。

This is not hina dolls, but I like it so cute. My mother got from her cousin, these are made by the hands of potter of Oshima in the Shimanami of Ehime Prefecture.



| | コメント (0) | トラックバック (0)

菜の花のパスタ

本日のパスタは季節物の菜の花を使ってみましたが、盛り付けは今一でした(・・; シーチキンのオイルをそのまま使ってパスタを炒め、ポン酢をかけてます。

Today's pasta is used seasonal field mustard, however the setout was not so good.. I used the oil of tuna and stir citrus soy sauce.

| | コメント (0) | トラックバック (0)

« 2014年2月 | トップページ | 2014年4月 »